مجموع نظرات: ۰
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۳۸۶ - ۱۴:۰۲
۰ نفر

همشهری آنلاین: مسئولان دولتی خود به خوبی به محدودیت‌ها، کمبودها و عملکرد خود در زمینه اتوبوسرانی واقف هستند.

مدیر عامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران گفت: من حاضرم غلط بودن آمارهای ارائه شده در خصوص کمک های بی‌سابقه دولت نهم به اتوبوسرانی را در یک مناظره تلویزیونی در حضور مردم به همگان ثابت کنم.

مهندس حسین اردشیر بیژنی در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری مهر خاطرنشان کرد: مردم به خوبی می‌توانند قضاوت کنند که در چه دوره ای مسئولان آمارهای سیاسی ارائه داده‌اند و کدامیک از اظهارات مسئولین در راستای اهداف سیاسی بوده یا خدمت به ایشان.

وی ضمن رد اظهارات اخیر برخی از مقامات دولتی در خصوص کمک‌های بی‌سابقه دولت نهم به شرکت واحد اتوبوسرانی تهران تصریح کرد: در سال 81 مبلغ 17 میلیارد تومان توسط دولت به شرکت واحد کمک شده که این میزان در سال 86 تنها یک میلیارد و 700 میلیون تومان بوده است.

بیژنی با تاکید بر اینکه دولت موظف است یک سوم بهای تمام شده بلیت اتوبوسرانی را بپردازد یادآور شد: یک سوم از بهای حمل و نقل شهری و به طور مثال اتوبوسرانی باید توسط دولت، یک سوم شهرداری و تنها یک سوم باقی مانده، از مردم دریافت شود و توجه مسئولین دولتی را که عنوان می کنند دولت وظیفه‌ای را در این خصوص ندارد را به ابلاغیه سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور در این زمینه جلب می کنم.

مدیر عامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران افزود: متاسفانه شاهد آن هستیم که کمک‌های دولت در زمینه اتوبوسرانی نصیب بسیاری از شهرهای کشور می‌شود و فقط این تهران است که علیرغم حجم غیر قابل مقایسه مسافرین شهری آن از کمک های دولتی بی‌بهره است.

وی همچنین در مورد اعتبارات مصوب تبصره 13 جهت اتوبوسرانی تهران تاکید کرد: علیرغم گذشت 9 ماه از آغاز سال همچنان حتی ارقام مربوطه در این خصوص اعلام نشده ضمن آنکه اعتباری هم به اتوبوسرانی اختصاص نیافته است.

بیژنی در خصوص اتوبوسهای تحویل داده شده به شرکت واحد نیز گفت: از سهمیه 2 هزار و 750 دستگاهی مربوطه به سال 84 و 85 هنوز 1050 دستگاه به شرکت واحد تحویل داده نشده و مشخص نیست که برخی مسئولین با چه انگیزه ای از کمک بی‌سابقه دولت به اتوبوسرانی در سال اخیر خبر می دهند.

مدیر عامل شرکت واحد اتوبوسرانی با اشاره به اینکه 30 درصد اتوبوسهای شرکت واحد فرسوده هستند افزود: علاوه بر فرسودگی بخش عمده ای ازناوگان اتوبوسرانی بیش از هزار دستگاه از اتوبوس های تهران دارای عمر 10، 15 و 17 سال هستند ضمن آنکه مشکل تامین قطعات و خدمات پس از فروش اتوبوس ها کماکان پابرجاست.

بیژنی خاطرنشان کرد: متاسفانه مسئولان دولتی بدون در نظر گرفتن استانداردهای فنی اتوبوس ها را از خودروسازان تحویل می گیرند و حتی بدون لحاظ کردن ملاحظات کارشناسی آنها را گاز سوز می کنند و سپس این شرکت واحد است که باید با مشکلات عدیده موجود در این بخش دست و پنجه نرم کند.

وی با اشاره به  توقف شمار زیادی از اتوبوسهای شرکت واحد به دلیل نبود خدمات پس از فروش مناسب وتامین قطعات تصریح کرد: به طور معمول همواره بیش از 200 دستگاه از اتوبوسهای شرکت واحد به دلیل خدمات پس از فروش و تامین قطعه در پارکینگ ها متوقف هستند که در مواردی حتی اتوبوس های نو را نیز شامل می شود.

مدیر عامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران مشکل سوخت CNG را نیز از مشکلات عمده اتوبوسرانی پایتخت دانست و افزود: به دلیل کمبود جایگاه و نارسایی های فنی‌به طور معمول هزار دستگاه اتوبوس قادر به سوختگیری نیستند و عملا کارایی خود را در حمل و نقل عمومی تهران از دست می دهند که این مشکل در فصول سرد سال به علت افت فشار گاز تشدید نیز می گردد.

بیژنی فعالیت برخی از مسئولین فعلی دولت در شرکت واحد اتوبوسرانی در سالهای گذشته را یادآور شد و خاطرنشان کرد: آمارهای غلطی که برخی از مسئولین در سالهای گذشته درباره نحوه عملکرد خود در اتوبوسرانی ارائه می‌دادند همچنان موجود است و این در حالی است که علیرغم اعلام این آمارهای غلط همچنان حجم جابجایی مسافرین توسط شرکت اتوبوسرانی در حال حاضر با دوره مدیریت آنها فاصله قابل ملاحظه‌ای دارد.

وی افزود: شرکت واحد اتوبوسرانی تا شهریور ماه روزانه 3 میلیون و 200 هزار نفر را جابجا می کرده که پس از مهرماه این رقم با افزایشی بی سابقه به 4 میلیون و 200 هزار نفر در روز رسیده  و این در حالی است که کمک های دولت پس از سهمیه بندی بنزین و افزایش بیش از 15 درصدی مسافرین اتوبوسرانی بدتر از گذشته شده است.

مدیر عامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران خلف وعده برخی خودروسازان در خصوص تحویل اتوبوس به این شرکت را یادآور شد و افزود: دوشرکت خودروساز علیرغم دریافت دو میلیارد و 200 میلیون تومان کماکان پس از گذشت دو ماه اتوبوسهای مقرر شده را تحویل نداده اند و حتی معلوم نیست چه زمانی قرار است به تعهد خود در این زمینه عمل کنند.

وی همچنین یادآور شد: در زمینه تامین قطعات و خدمت پس از فروش نیز علیرغم پرداخت 500 میلیون تومان به خودروسازان کماکان تنها 170 میلیون تومان قطعه یدکی دریافت کرده ایم و این در حالی است که شمار زیادی ازاتوبوسهای داخلی به علت پایین بودن کیفیت ساخت همواره نیازمند تعمیرات و تعویض قطعات هستند.

بیژنی همچنین با نادرست خواندن برخی اظهارات در مورد اینکه شهرداری اتوبوسهای آماده خودروسازان را تحویل نمی‌گیرد گفت: کدام برگه خودرو و حواله اتوبوس به شرکت واحد داده شده است که شرکت واحد اقدامی در زمینه تحویل گرفتن آنها انجام نداده است.

وی در مورد اتوبوسهای خصوصی تهران نیز گفت: متاسفانه علیرغم پرداخت وام به شرکتهای خصوصی در این زمینه توسط شهرداری تهران، دولت همچنان به وظیفه خود در این خصوص عمل نکرده است و تنها به تحویل چند دستگاه اتوبوس به این شرکت‌ها اکتفا کرده است.

مدیر عامل شرکت اتوبوسرانی در پایان تاکید کرد: مردم بهترین قضاوت ها را از نحوه عملکرد مسئولین انجام می دهند و به خوبی برخی نارسایی ها و تنش ها در شرکت اتوبوسرانی تهران در سالیان گذشته نظیر اعتصاب رانندگان اتوبوس های شرکت واحد را به خاطر دارند و مسئولین دولت که خود زمانی عهده دار مدیریت شهری تهران بوده اند و با مشکلات و کمبودهای آن آگاهند بهتر است به جای ارائه برخی آمار و ارقام نادرست در جهت عمل به وظایف خود گام بردارند.

کد خبر 38821

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز